نخستین جلسه حلقه فلسفه

موضوع بحث این هفته آرا و نظرات افلاطون بزرگترین فیلسوف اعصار و قرون است. آیا می شود آنها را به مسایل روز ربط داد؟ اگر در این باره و درباره فلسفه کنجکاو هستید می توانید شرکت کنید.

افلاطون

رساله ی منون افلاطون را می خوانیم. گفتگویی خواندنی میان منون و سقراط.

منون ۶۰ صفحه است و خواندن آن فقط دو ساعت زمان می برد.

این رساله در کتابی به نام چهاررساله ترجمه محمود صناعی توسط نشر هرمس چاپ شده و درکتابفروشی ها موجود است.

نسخه الکترونیکی چهاررساله هم در اینترنت موجود است.

http://ketabnak.com/persons/افلاطون

مکان جلسه: کافه «سپید و سیاه» واقع در خیابان انقلاب، جنب سینما سپیده

زمان: پنجشنبه ۱۰ مرداد ۹۲ ساعت ۹ شب

پیشنهادات و نظرات خود درباره چگونگی ادامه روند حلقه تازه تاسیس فلسفه و موضوعات مورد بحث در آن را می توانید در این جلسه بیان کنید.

منتظرتان هستیم.

7 دیدگاه در “نخستین جلسه حلقه فلسفه”

  1. کاش جلسه اول رو زمانی می‌ذاشتین که افراد بیشتری شرکت کنن. خیلی از بچه‌های علاقمند، پنج‌شنبه و خصوصا این هفته نمی‌تونن شرکت کنن.

    1. ممنونم که توجه و علاقه نشان دادید.
      کاملا درسته حتی بهتر بود در جلسه پاتوق هفته پیش طرح می کردم و نظر خواهی می کردم اما فکر کردم بهتره در جلسه حلقه ادبی فردای آن روز که رسمی تر است اعلام کنم اما متاسفانه عده کمی شرکت کردند اما همان عده کم هم قول همکاری و همراهی دادند که باعث دلگرمی شد اینکه می گین خیلی ها علاقمندند شرکت کنند مایه خوشحال و البته تعجب من است. و سر درد دل مرا باز می کند:
      واقعیتش را بخواهید از همان ابتدا می خواستم چنین حلقه بحثی راه اندازی کنم و چند بار هم مطرح کردم اما هر بار به من گفتند هیچ کس علاقه ندارد یا بچه ها شرکت نمی کنند و من دلسرد می شدم. تا اینکه حلقه ادبی یاد احیا شد و فکر کردم می توانم پیشنهاد بدهم کتابهای فلسفی را هم بخوانیم اما دیدم موافق ندارد و یا باید رمانها و داستانهای فلسفی را می خواندیم که چون اکثرا از اگزیستانسهاست به نوعی یاس آور است. و اساسا فلسفه از سنخی متفاوت از ادبیات است و مطالعه جدی تر و علاقه مندان و حلقه خودش را می طلبد. در مجموع می بینم این دست دست کردنها شرایط را بهتر نکرد و داریم این چند نفر را هم از دست می دهیم وحتی خودم را که این روزها واقعا بسختی وقتهای سر خاراندنم را برای این جور فوق برنامه ها کنار می گذارم.
      خیلی دلم می خواست اولین جلسه را با تبلیغات گسترده قبلی(حتی با بیل برد و پلاکارد) در زمانی که طبق نظرسنجیها و آمار بیشترین مخاطب علاقمند می توانست شرکت کند در روزی بیادماندنی با مناسبتی مرتبط و فرخنده در مکانی خاطره انگیز جشن می گرفتم اما…
      اما حالا خیلی سوت و کور، بدون تبلیغ وهیاهو، دریک شب تصادفی انتخاب شده در یک کافه خیلی عادی و بی نام و نشان در ماه رمضان ، در روز جهانی شیر مادر!غریبانه تاسیس حلقه فلسفه را در اولین جلسه آن جشن می گیریم. شاید بتوانم انرژی آن مقدمات را صرف اصل کنم.
      در واقع همه چیز خیلی سریع اتفاق افتاد ظرف دو روز، از تصمیم گیری تا اعلام و کتاب و…کاش در پست اول حلقه فلسفه نظر می دادین شایدم من به فیس بوک دسترسی ندارم.
      اگر جلسات ما دو سه نفر پای ثابت هم داشته باشد عالی است. چون فلسفه را باید سلسله وار دنبال کرد. امیدوارم بچه ها هم مثل ما از نیازهای اولیه و حیاتی خود بزنند و در این جلسات شرکت کنند.
      منتظرتان و نیازمند همکاریتان هستیم.

    2. ممنون از جواب مفصل‌تون.
      فکر نکنم الان بتونیم با قطعیت بگیم حلقه فلسفه طرفدار داره یا نه. باید دید. البته به چگونگی و موضوع جلسات و… هم بستگی داره. چون بحث طولانی می‌شه ترجیح می‌دم توی اولین جلسه درباره‌اش صحبت کنم.
      فقط اگه هرچه زودتر مشخص کنین که جلسه‌ی امروز قطعی‌ه یا به تعویق می‌افته، ممنون می‌شم.

  2. به نظر میاد باید زمانش رو عوض کنیم. چه از همون جمع هم هنوز شخص دیگه ای اعلام حضور نکرده؟

  3. توجه!
    اولین جلسه حلقه ی فلسفه شنبه ۱۲ مرداد ۹۲ تشکیل خواهد شد.
    جزییات در پست بعدی باطلاع خواهد رسید.

دیدگاه‌ها غیرفعال هستند.