ای برادر تو همان اندیشه ای / مابقی خود استخوان و ریشه ای
گر گل است اندیشه ی تو گلشنی / ور بود خاری تو هیمه ی گلخنی
جان نباشد جز خبر در آزمون / هر که را افزون خبر جانش فزون
جان ما از جان حیوان بیش تر / از چه زان رو که فزون دارد خبر
معرفی کتاب(اقتباس شده از کتاب) :
“نویسنده این کتاب، یوستین گردر، در 1952 در نروژ به دنیا آمد. سالها در برگن فلسفه تدریس کرد، و پیوسته در فکر متن فلسفی ساده ای بود که به درد شاگردان جوانش بخورد: چون متن مناسبی نیافت خود نشست و دنیای سوفی (1991) را نوشت. کتاب با استقبال غیر منتظره ای رو به رو گردید و در همان چند سال اول انتشار به بیش از سی زبان ترجمه شد و تا کنون میلیونها نسخه در جهان فروش رفته است.
گردر استاد ساده نویسی و ایجاز است . سه هزار سال اندیشه را در 600 صفحه می گنجاند، و زیرکانه از قول گوته می گوید: “کسی که از سه هزار سال بهره نگیرد تنگدست به سر می برد” و چه راحت مباحث پیچیده فلسفه غرب را، بی آنکه مبتذل شود، به زبان ساده و شیوا و همه فهم بیان می کند: از جمله بهره جویی مسیحیت را از نظریه های افلاطون و ارسطو، ریشه گرفتن فرهنگ اروپایی را از فرهنگ سامی و هند ـ اروپایی، هگل را و بحث آنچه عقلی است ماندنی است، و دوران خود ما را و انسان محکوم به آزادی را و غیره و غیره.
توجه داشته باشید که دنیای سوفی رمان است، رمانی خودآموز، با طرح و بسطی گیرا و دلنشین درباره هستی. و علت محبوبیت عجیب و پیگیر آن در سراسر جهان همین است.“
خیلی قشنگه ولی برای سن شما یکم دیره
فراموش نکنیم: هیچ وقت برای آموختن دیر نیست! هیچ وقت
خانم غالبی، ما هنوز سن و سالی نداریم!!!!! یاد یک شعر افتادم که یک دوست بزرگواری تو عید برام خوند. شعری با نام “چه زود گذشت… کاروان گذشت” از استاد “مشفق کاشانی” :
دانی كه نو بهار جوانی چسان گذشت؟
زود آنچنان گذشت، كه تیر از كمان گذشت
نیمی به راه عشق و جوانی تمام شد
نیم دگر بغفلت و خواب گران شد
صد آفرین به همت مرغی شكسته بال
كز خویشتن شد و، از آشیان گذشت
افسردهای كه تازه گلی را ز دست داد
داند چها به بلبل بی خانمان گذشت
بنگر به شمع عشق، كه در اشك و آه او
پروانه بال و پر زد و، آتش به جان گذشت
بشنو درای قافله سالار زندگی
گوید به خواب بودی واین كاروان گذشت
ظالم اگر به تیغ ستم، خون خلق ریخت
از خون بیگناه، مگر می توان گذشت؟
مشفق، بهار زندگیت گر صفا نداشت
شكر خدا كه همره باد خزان گذشت
یونسکو سال 2009 را سال جهانی نجوم نامگذاری کرده با شعار ” آسمان بدون مرز – جهان بدون جنگ “.در این راستا معرفی کتاب ” تاریخچه زمان” نوشته هاوکینگ میتونه جالب باشه.موضوعات کتاب: زمان – فضا – نظریه انفجاربزرگ (کیهان شناسی) و در کل کتابی ساده و روان و عام وخاص پسند.(( کتاب تاریخچه زمان اثر پروفسور استیون هاوکینگ(استاد مسلم فیزیک نظری که در جهان علم از او به انیشتن زمان یاد می شود؛ استاد لوکازین(Lucasian) ریاضیات دانشگاه کمبریج(این مقام قبلا به نیوتن و بعدها به پی.آ.ام.دیراک دو پژوهشگر پدیده های کلان و خردگیتی تعلق داشت)؛ وی به علت ابتلا به بیماری ای.ال.اس.یاموتورونرون(بیماری سلولهای حرکتی دستگاه عصبی مرکزی و محیطی) معلول گردید و در سال 1985 به علت ابتلا به ذات الریه ناچار به عمل جراحی تراک استومی(جرای روی نای) شد که توانایی سخن گفتن و آخرین رشته ارتباط با دیگران را از وی گرفت؛ وی سپس با استفاده از برنامه ارتباطی بنام مرکز زنده Living Center اهدایی موسسه وردزپلاس سانی ویل کالیفرنیا و سنت سایزر ادایی موسسه اسپیج پلاسبا دنیا ارتباط برقرار می کند و کتاب حاضر با استفاده از این تکنولوژیها نگاشته شده). این کتاب با زیرعنوان “از انفجار بزرگ Big Bang تا سیاهچاله ها Black Holes” پژوهشی است علمی از نظر فیزیک نظری، که با زبان بسیار ساده و بدون حتی یک فرمول به این تاریخچه پرداخته و پاسخ بسیاری از سئوالات فطری شما را در زمینه های مختلف عقیدتی، عرفانی، علمی – کیهان شناسی و … می دهد.
البته نکات کاملا ریز در خصوص اعتقادات مذهبی درباره ی پیدایش جهان در این کتاب آمده است که بعضی غیر قابل قبول هستند. ))