ماه گرفتگی شب نیمه ی شعبان

تولد امام زمان مصادف شده بود با یگ ماه گرفتگی زیبا.بنده هم خسته از رفت و آمد و شلوغی اون روز خونه مون تقریبا ماه گرفتگی رو از یاد برده بودم که با اس.ام.اس یکی از دوستان سمپادی از خواب بیدار شدم.تلسکوپ و د

وربینمو آماده کردم بردم روی پشت بوم و به پاس تشکر از اون دوست سمپادی به دوستان دیگه هم از طریق میس کال و اس.ام.اس خبر دادم که این رویداد بی نظیر رو از دست ندید.

حالا میخوام فیزیک کامل خسوفو براتون توضیح بدم:

ماه گرفتگي يا خسوف زماني اتفاق مي افتد كه ماه در فاز كامل و در حال عبور از بخشي از سايه ي زمين باشد. سايه ي زمين در واقع از دو ساختمان مخروطي شكل درست شده است كه يكي در داخل ديگري قرار دارد. etoile at domaine chandon . بخش خارجي يا نيم سايه اي منطقه اي است كه زمين فقط قسمتي از پرتو هاي خورشيد را مسدود مي كند و مانع از رسيدن آنها به ماه مي شود.در مقابل بخش دروني يا قسمت سايه، ناحيه اي است كه زمين مانع از رسيدن تمام پرتو هايي مي شود كه از خورشيد به ماه مي رسد قاعده ي اين مخروط مقطع زمين و طول متوسط آن 0 138000 كيلومتر است، طول اين سايه بر اثر تغيير فاصله ي زمين از خورشيد تا حدود 40000 كيلومتر تغيير مي كند. 

منجمان سه نوع متفاوت از ماه گرفتگي را شناسايي كرده اند:
1) خسوف نيم سايه اي :
ماه از قسمت نيم سايه ي زمين عبور مي كند.
پژوهش در زمينه ي اين رويداد ويژه ي انجمن هاي علمي و تخصصي است و رصد آن پيچيده مي باشد

2)خسوف جزيي:
بخشي از ماه از سايه ي زمين عبور مي كند.
رصد اين رويداد حتي بدون استفاده از ابزار اپتيكي نيز ساده است. (خسوف یکشنبه از این نوع بود)

3)خسوف كلي:
تمام ماه از داخل سايه ي زمين عبور مي كند.
اين رويداد به خاطر رنگ هاي گوناگون و مرتعشي كه ماه در لحظه ي گرفت كامل در سطح خود دارد بسيار برجسته و مورد توجه است.

البته من میخواستم بیشتر در مورد ماه گرفتگی یا همون خسوف توضیح بدم مثلا اینکه چرا هر ماه شاهد یک خسوف نیستیم و اینکه رصد خسوف چه اطلاعاتی را در اختیار ما میگذارد اما از اونجایی که می دونم دوستان حوصله ی خوندن نوشته ی طولانی رو ندارن ان شا ءا… در فرصت های بعدی..

یا حق domain dns

منتشرشده توسط

یک دیدگاه در “ماه گرفتگی شب نیمه ی شعبان”

دیدگاه‌ها غیرفعال هستند.